Hans Anders wordt toch niet verkocht

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

In een eerder bericht meldden wij dat franchiseformule Hans Anders mogelijk in de verkoop werd gezet. In november vorig jaar liet de formule weten verschillende opties te bekijken om de internationale expansie voor de keten te financieren. 21 maart jl. meldt Het Financieele Dagblad echter dat de potentiele kopers van de brillenwinkelketen toch zijn afgehaakt. Zij vonden de prijzen die de eigenaren vroegen te hoog.

De eigenaren van de winkelketen, Alpha en Alpinvest, vroegen meer dan driehonderd miljoen euro. De Britse private-equityfirme 3i had interesse in de formule.

Algemeen directeur Remco Boerefijn zegt: “We willen de komende jaren vooral internationaal groeien. Dan gaat het niet per se om het aantal landen waarin we actief zijn uit te breiden, maar te groeien in de landen waar we nu aanwezig zijn”. Dit jaar zullen er in de vier landen waar Hans Anders actief is ongeveer twintig winkels worden geopend.

De omzet van Hans Anders groeide naar 171 miljoen. Dit is 8,5 procent hoger dan het jaar daarvoor. Daarmee heeft Hans Anders in 2015 zijn beste boekjaar uit de geschiedenis gedraaid. Op het moment heeft de formule in totaal 390 winkels. 250 daarvan zijn gevestigd in Nederland. De overige 140 zijn verspreid over België, Frankrijk en Zweden.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.