HEMA introduceert ‘HEMA Worlds’

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

hema

Franchiseformule HEMA heeft in Zwijndrecht zijn eerste vestiging volgens een nieuw concept geopend: ‘HEMA Worlds’. Dit nieuwe filiaal is ingedeeld in ‘werelden’, naar voorbeeld van buitenlandse filialen met als doel het verbeteren van de klantervaring in de HEMA filialen.

Het project rond de lancering van ‘HEMA Worlds’ in Nederland heeft honderd dagen geduurd, laat ceo Tjeerd Jegen aan RetailNews weten. De topman maakte in juni al bekend het winkelconcept dat in Spanje is geïntroduceerd naar eigen land te brengen. Door producten beter te groeperen en ook op kleur te rangschikken, gaat de gemiddelde transactiewaarde volgens Jegen omhoog. “Klanten komen binnen voor een product, maar kopen meer. Het is nu veel leuker en makkelijker om bij HEMA te winkelen.”

Zes winkels zijn aangewezen voor een pilot, omdat de retailer ‘niets onbezonnen wil doen’. Jegen zou het liefst direct alle 560 vestigingen in ons land om bouwen naar het Spaanse model: “Maar dat moeten we voorzichtig doen, want het wordt een revolutie voor de klant.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.