Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

HEMA start grootste herfinanciering ooit

HEMA gaat een deel van de schulden voor 715 miljoen euro herfinancieren. Afgelopen week is CEO Ronald van Zetten gestart met het inzamelen van geld bij beleggers. Uit het jaarverslag van 2013 blijkt dat HEMA in totaal een schuld van bijna achthonderd miljoen euro heeft, waarvan 193 miljoen euro aan moederbedrijf Lion Capital.  

De herfinanciering is de grootste in de geschiedenis van HEMA tot nu toe. De winkelketen lijdt onder het afnemend aantal winkelbezoekers in de binnensteden en het lage consumentenvertrouwen. HEMA hoopt onder meer via een uitbreiding in het buitenland weer winst te kunnen maken. Eerder opende Hema al winkels in het France Bordeaux en Marseille en in de Spaanse hoofdstad Madrid. Aankomende donderdag zal de winkelketen zijn eerste vestiging in Londen openen. De winkel zit op het station Victoria Place. De keten kiest voor die locatie, omdat daar dagelijks miljoenen reizigers de trein of metro pakken. Het station ligt in het hart van de Britse hoofdstad. In juni en juli worden nog zaken in de districten Kingston en Bromley geopend.

De nieuwe leningen zullen niet gebruikt worden om de schulden aan moederbedrijf Lion Capital af te lossen. Het moederbedrijf gaat het geld formeel ophalen bij de beleggers, waarna HEMA dit vervolgens kan lenen.