HEMA ziet omzet stijgen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

hema

Het afgelopen jaar heeft HEMA haar omzet zien stijgen met 5,8% ten opzichte van 2014. Voornamelijk de webshop heeft een bijdrage geleverd aan de omzetgroei, er werd ruim een kwart meer producten online verkocht dan voorgaand jaar. Ook heeft de franchiseformule een groter marktaandeel ingenomen in de categorieën; food & horeca, huishoudelijke producten & persoonlijke verzorging en kleding.

In Nederland heeft HEMA een omzetgroei van 4,7% geboekt, maar de grootste groei werd in Frankrijk geboekt. Door het openen van zeven nieuwe winkels heeft de formule een netto omzet van 31,1% geboekt. Tjeerd Jegen, CEO van HEMA, is tevreden met de positieve resultaten: “We liggen op koers met onze korte termijnprioriteiten en we hebben onze strategie aangescherpt. Het managementteam is versterkt en we hebben de samenwerking met onze franchisenemers verbeterd. Hierdoor kunnen we onze blik richten op de toekomst van HEMA en dat is groei.”

HEMA wil groeien op drie vlakken; revitaliseren van de Benelux, versnellen van de internationale expansie en groeien van e-commerce.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website