Het financieren van de toekomst is als het bakken van een pizza

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

”Grip op uw Geld” door Straetus Incasso

Op 16 september jl. vond het event ‘Grip op uw Geld’ van Straetus Incasso plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Met sprekers als Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers en Marco Aarnink van Drukwerkdeal was het een interessante middag voor startende ondernemers. Onder leiding van Janneke Willems, bekend van WNL, werd er gepraat over hoe ondernemers zich kunnen financieren in de toekomst.

Hans Biesheuvel opende de middag met een lezing over zijn organisatie ONL voor Ondernemers en over de Nieuwe Ondernemersbank. De iniatiefnemer van ONL ziet het financieren van de toekomst als het bakken van een pizza. ‘’Het is de kunst om de juiste slices zoals de bank, investeerders en crowdfunding bij elkaar te zoeken. Biesheuvel heeft daarom De Nieuwe Ondernemersbank geintroduceerd, een iniatief van ONL die MKB-ondernemers gaat helpen bij het verkrijgen van financiering.

‘’Ik had vroeger het geluk dat ik een accountmanager had die me zo af en toe in de kladden greep, maar ondernemers van nu hebben die hulp niet en daarom heb ik de Nieuwe Ondernemersbank opgericht’’, aldus Biesheuvel. Door middel van drie stappen: het helpen bij het maken van een businessplan, een match maken tussen de financieringsmogelijkheden en het aanbieden van monitoring, biedt de Nieuwe Ondernemersbank hulp bij het maken van een goede start als ondernemer. ‘’Onze organisatie heeft een samenwerkingsovereenkomst met veertig partijen zodat er samen met de ondernemer een goede pizza gebakken kan worden’’.

Vervolgens was het de beurt aan Marco Aarnink van Drukwerkdeal om zijn visie op het thema ‘’Grip op uw Geld’’ te laten horen. De ondernemer is begonnen op de markt met het verkopen van gordijnen en werd door zijn baas op pad gestuurd voor visitekaartjes. Aarnink zag in de drukkerijbranche een gat in de markt en richtte Drukwerkdeal op. Mede dankzij zijn opgedane verkoopskills op de markt en zijn ondernemersdrive groeide Drukwerkdeal uit tot een miljoenenbedrijf. Drukwerkdeal is vorig jaar voor 24 miljoen euro verkocht aan Vistaprint.

Aarnink heeft het bedrijf altijd vanuit de eigen centen gefinancierd. Zijn tip aan startende ondernemers is dan ook: ‘’Financier niet alles tot de top om voor de buitenwereld goed over te komen’’. Het bedrijf heeft het succes volgens de ondernemer te danken aan de talent acquisition, de bijzondere cultuur die er op de werkvloer hangt en het omgaan met de klanten.‘’Wanneer je een positieve emotie overbrengt op je medewerkers brengen die het weer over op de klanten’’, aldus Aarnink. De ondernemer richt zich door investeringen in 123wonen nu op franchise, maar wil in de toekomst weer zelf ondernemen. ‘’Ik hoop in de toekomst weer bedrijf vanaf de grond op te kunnen bouwen. Met mensen werken is toch het liefste wat ik doe’’, aldus Aarnink.

De middag werd afgesloten met een borrel en een live-uitzending van het BNR radioprogramma waarin er nog even verder werd gediscussieerd over het thema.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.