Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Home Instead lanceert obligatieprogramma

Gezien het huidige economische klimaat wordt het voor beginnende franchisenemers steeds moeilijker om de financiering rond te krijgen. Banken zijn als gevolg van de zwakke economische  situatie terughoudend in het verlenen van financiële ondersteuning. Franchiseformule Home Instead speelt in op deze ontwikkeling en lanceert in samenwerking met Zorgobligatie.nl een eigen obligatieprogramma, het Home Instead Obligatieprogramma (HIO).

Dit obligatieprogramma helpt de startende ondernemer in de vorm van een obligatielening bij het rondkrijgen van zijn startfinanciering. Voor iedere individuele franchisenemer wordt in samenspraak met een externe accountant een investerings- en resultaatbegroting, inclusief de benodigde financieringsbehoefte opgesteld. Vervolgens wordt voor dit bedrag binnen het HIO een specifieke obligatielening uitgeschreven.

Het benodigde bedrag wordt binnengehaald middels crowdfunding. Beleggers met interesse kunnen zich inschrijven en beleggen daarmee in een lening aan een specifieke ondernemer. De leningen hebben een vaste looptijd van vier jaar, met een vaste rente en een lineaire aflossing in het derde en vierde jaar van de looptijd.

Wilt u meer weten over het nieuwe programma? Klik dan hier om de brochure te lezen.

Naast het bovenstaande nieuws is er nog meer goed nieuws te melden vanuit de formule, ze openen namelijk begin maart een vestiging in Arnhem. Jan Kroon is de franchisenemer van de nieuwe Arnhemse vestiging. ‘’Ik heb persoonlijk ervaren dat veel zaken in de ouderenzorg voor verbetering vatbaar zijn. Via Home Instead denk ik daar invulling aan te kunnen geven’’, aldus de nieuwe franchisenemer.