Househunting verwelkomt nieuwe franchisenemer

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Per 1 oktober jl. is HouseHunting Zeeland versterkt door de komst van Leon Leendertse, die vorige maand is gestart als franchisenemer bij deze franchiseformule. Leendertse dacht er al een tijd over na om te gaan beginnen als zelfstandig ondernemer, maar heeft nu ook daadwerkelijk de knoop doorgehakt. Leendertse koos bewust voor deze franchiseformule. “Het klikte direct en daardoor kwam ik in een vertrouwde omgeving terecht.

Met zijn bouwkundige achtergrond is de verhuurmakelaar HouseHunting wel nieuw voor Leendertse. De franchisenemer heeft nog geen ervaring opgedaan in deze branche. “Gelukkig krijg ik veel begeleiding van de franchisegever en kan ik terecht bij een formule waar veel al voor mij is opgezet. Zodra ik iets niet helemaal begrijp, pak ik direct de telefoon om uitleg te krijgen.”,  aldus Leendertse.

De opstartfase is positief verlopen. Leendertse heeft diverse gesprekken gehad met de franchisegever en heeft daarna de markt in Zeeland onderzocht. “De franchisegever heeft een plan opgesteld voor de komende vier maanden. Daardoor heb ik een houvast. Vanuit de formule worden ook cursussen en opleidingen aangeboden om kennis te krijgen van alle aspecten van een verkoopmakelaar – van A tot Z. Hier kom ik ook in contact met andere beginnende ondernemers.”

Nu, precies een maand later, blikt hij terug op hoe de eerste maand als franchisenemer is verlopen: “De eerste maand vloog voorbij. Ik heb mij veel beziggehouden met bekendheid creëren en acquisitie. Ik heb zeer positieve reacties ontvangen van de omgeving. Het klantencontact vind ik het leukst, maar de flexibele werktijden zijn ook erg prettig.”

Als laatste tip voor potentiële franchisenemers geeft hij: “Het klinkt wellicht heel cliché, maar ik vind het belangrijk dat je je gevoel volgt. Als je denkt: ‘dit wil ik doen’ en het is mogelijk: doe het gewoon. Als zich een kans voordoet, grijp deze. Er bestaat natuurlijk een kans dat je onderuit kan gaan, maar dan moet je jezelf weer proberen te herpakken”.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.