Jonge ondernemers krijgen volop kansen bij New York Pizza

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Allebei jong en overlopend van ambitie: Arljind Adili (26) en Rezwan Omar (23) runnen twee New York Pizza-vestigingen in  Woerden en Zoetermeer en geven op jonge leeftijd al leiding aan tientallen personeelsleden. Zelfs een huwelijk of een fulltime rechtenstudie staan de New York Pizza-ambitie niet in de weg.

Rezwan begon zo’n zeven jaar geleden bij New York Pizza in Den Haag-centrum als koerier. De winkel, op een steenworp afstand van zijn huis, stond er pas sinds 2010. Toen daar een stuk papier met een personeelsadvertentie aan het raam verscheen, aarzelde Rezwan niet. “Ik had een bijbaan nodig. Binnen een jaar ging ik ‘naar binnen’, waar ik nog een jaar later leidinggevende werd.”

Hij wilde meer. Sinds twee jaar runt hij zijn eigen vestiging in Zoetermeer. “Dat is het mooie van New York Pizza: als je de ladder op gaat, kom je bij regiomeetings en leer je de eigenaar, Philippe Vorst, beter kennen. Intern netwerken is goed voor je carrière. Dat Franchise Recruiter Cindy Smit me op mijn 21e vroeg om in Zoetermeer te komen, getuigt ook van vertrouwen. Natuurlijk moest ik bekijken of het me zou lukken: een combinatie met een universitaire rechtenstudie is niet eenvoudig. Maar met hulp van alle partijen kan het. Na mijn opening begon het rustig, maar na een jaar was de omzet al met 40% gestegen.” Rezwan heeft nu zo’n 20 tot 25 man onder zich, van wie er veel van zijn leeftijd zijn. Hij is dus continu bezig met het vinden van een balans tussen het zich opstellen als eigenaar of als collega.

Vorst benadrukt dat New York Pizza steeds meer stuurt op het herkennen van talent op de werkvloer. “Daar bevindt zich immers de grootste pool voor toekomstige franchisenemers.” Rezwan ziet het motiveren van en investeren in zijn medewerkers als een van de mooiste onderdelen van zijn werk. “Het is prachtig als ze dingen ontdekken waarvan ze niet wisten dat ze die in zich hadden”, vertelt hij enthousiast. “Als ik iemand van zeventien zie die vreugde uitstraalt en duidelijk capaciteiten heeft, dan investeer ik graag in die persoon. Dat motiveert en creëert loyaliteit. Enthousiasme en passie kan niemand je aanleren, dat moet van binnenuit komen.”

Franchisenemer worden bij New York Pizza? Klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website