Jouw comfortzone kan jouw valkuil zijn

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

herdjie klein
Herdjie Zhou 8Tea5
Afgelopen donderdag vroeg een vriend me mee naar een informal investor meeting van de ING. Dit keer mocht ik aan de kant van de investeerders plaatsnemen. Een keer wat anders! Het doel van de meeting: kandidaten die op zoek zijn naar durfkapitaal een platform geven om hun toekomstige bedrijfsplannen te pitchen aan verschillende investeerders. De pitches werden ingeleid door een presentatie van Michiel Muller, oprichter van onder andere Tango tankstations en Route Mobiel. Tegenwoordig is hij investeerder in tech-bedrijven zoals Fashiolista.com. Wow, ontzettend inspirerend!

Niet alleen vertelde Michiel over het succesvolle businessmodel van Tango (briljant!), maar legde hij ook uit waarom je bepaalde zaken niet vanuit punt ‘A’ kan zien. Stel je het volgende voor. Punt A is jouw markt, het gebied waarin jij werkt als ondernemer. Wellicht ligt het pot met goud niet bij punt ‘A’, maar bij punt ‘B’. Om toe te treden tot markt ‘B’ heb je nieuwe ideeën nodig. Echter, de weg van ‘A’ naar ‘B’ is onzeker. De meerderheid durft deze oncomfortabele stap niet te nemen. En wat als het pot met goud  eigenlijk bij punt ‘C’ ligt? Moraal van het verhaal: sta open voor nieuwe ideeën, blijf je ontwikkelen, en durf stappen te nemen. Je zult het anders nooit weten. Het doet me denken aan een uitspraak van Steve Jobs: “you can only connect the dots looking backwards”.

In februari 2013  hebben wij bij 8tea5 de stap genomen om te gaan franchisen.

Franchisen betekent je logistiek op orde krijgen, oftewel, het direct importeren van ingrediënten uit Taiwan. Zowel franchising als het invoeren van voedselwaren uit Azië waren voor ons onontdekt terrein. Het leverde ons een enorme uitdaging op. Nu één jaar later, hebben we twee tevreden franchisenemers en zijn wij de enige in de BeNeLux die bubble tea ingrediënten importen uit Taiwan. Inmiddels hebben ook onze concurrenten het logistiek bedrijf gevonden.

Herdjie Zhou 8Tea5

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise