Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Juridische vertaling voor franchisenemers (adv.)

17 november 2020
Als franchisenemer ben je altijd op zoek naar nieuwe kansen voor je onderneming. Voor sommige franchisenemers betekent dat de stap naar het buitenland maken. Hier komt een hoop bij kijken, waaronder de nodige juridische handelingen, denk onder meer aan overeenkomsten tot leveringscontracten of verkoopvoorwaarden. Bij zulke belangrijke documenten kan een taalbarrière al snel voor problemen zorgen, maar is dit gelukkig eenvoudig te ondervangen!

Nederland biedt volop kansen voor ondernemers, maar voor sommigen is de stap naar het buitenland volkomen logisch of noodzakelijk. Ook als franchisenemers is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met internationale zakenrelaties. Wellicht ga je producten en/of diensten leveren aan klanten buiten Nederland, zoek je een nieuwe leverancier of start je namens een buitenlandse franchiseformule jouw eigen franchiseonderneming in Nederland.

Denk je er ook over om internationaal zaken te doen? Let dan goed op de volgende situaties die kunnen ontstaan en leer hoe je mogelijke problemen kunt ondervangen.

Miscommunicatie vormt een groot risico

Wat jouw situatie ook is, zakendoen in het buitenland betekent dat er ook veel juridisch papierwerk nodig is om alles in goede banen te leiden.

Een taalbarrière kan dit proces frustreren en uiteindelijk jou als ondernemer onnodig geld kosten. Miscommunicatie is daarbij de grootste bottleneck. Zo kunnen afspraken over leveringen of kosten verkeerd begrepen worden, mis je informatie over belangrijke voorwaarden of ben je niet goed op de hoogte over lokale wet- en regelgeving.

Deze risico’s kunnen uiteindelijk leiden tot verstoorde zakenrelaties, imagoschade aan je bedrijf, gemiste omzet of zelfs tot rechtszaken. Als franchisenemer gelden deze risico’s niet alleen voor jouw onderneming, maar voor de gehele franchiseformule. Als franchisenemer vertegenwoordig je immers een formule, winkelketen of merk.

Natuurlijk kan er ook met Nederlandse zakenrelaties altijd een kans zijn op miscommunicatie, maar wanneer je niet in je eigen taal communiceert neemt die kans significant toe. Bovendien heb je het als franchiseondernemer al druk genoeg met andere zaken.

De oplossing? Laat jouw belangrijke juridische documenten professioneel vertalen. Hiermee kun je een hoop problemen als gevolg van miscommunicatie voorkomen en verloopt jouw internationale avontuur als franchisenemer een stuk soepeler.

Een native vertaler voor jouw juridische documenten

Via vertaalbureaus of online vertaalplatforms is het mogelijk om een native vertaler in te huren voor jouw juridische vertaling, in elke gewenste doeltaal. Een native vertaler is iemand die is opgegroeid met de betreffende doeltaal.

In dit geval wordt er gesproken van moedertaalniveau. Zo houdt hij of zij niet alleen rekening met de juiste spelling en grammatica, maar ook met culturele context. Indien gewenst kan een native vertaler je bijvoorbeeld adviseren omtrent lokale zakelijke etiquette wanneer je bijvoorbeeld een leveringsovereenkomst opstelt.

Wil je zeker zijn van kwaliteit? Kies dan voor een vertaalbureau of vertaalplatform met een ISO-9001 en ISO 17100 certificering. Het vertaalbureau zal er dankzij deze optimale kwaliteitsbewaking alles aan doet om jou tevreden te stellen.

Voor de vertaling van officiële documenten zoals contracten, heb je bovendien een speciaal beëdigd vertaler nodig. Dit betekent dat jouw juridisch document rechtsgeldig en gewaarmerkt wordt door een vertaler die hiervoor is beëdigd door een rechtbank.

Snel geregeld

Als franchisenemer met een florerend bedrijf wil je natuurlijk niet onnodig lang wachten op je juridische vertaling. Dankzij online vertaalplatforms zoals Fairlingo, ontvang je binnen 30 seconden al een heldere offerte per e-mail en wordt je vertaling na goedkeuring direct in behandeling genomen. Je wordt bovendien blijvend op de hoogte gehouden over de voortgang en oplevering.

Op deze manier ben je ervan verzekerd dat jouw juridische vertaling snel en adequaat wordt opgeleverd.

×