Macintosh verkoopt Kwantum aan Bakker Bart-eigenaar

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Macintosh Retail Group heeft woonwinkelketen Kwantum voor 28 miljoen euro verkocht. De nieuwe eigenaar is Gilde Equity Management, dat ook franchiseformule Bakker Bart in handen heeft. De verkoop vindt plaats met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015, meldt RetailNews. Leveranciers en klanten blijven echter in onzekerheid achter na de verkoop van Kwantum. De toekomst van het retailconcern ligt mede door zijn schuldpositie nu volledig in handen van de banken. Dat stelt analist Gerard Rijk van SNS Securities.

Macintosh Retail Group is na alle verkopen – recent werden ook Nea International en de Britse schoenenwinkels verkocht – nog goed voor een omzet van zo’n vierhonderd miljoen euro. Daarnaast is er medio 2015 een negatieve ebitda van zo’n vijf miljoen en een nettoschuld van 37 miljoen euro, stelt de analist.

De overname door Gilde heeft volgens de betrokken partijen geen gevolgen voor het personeel: de directie blijft bestaan uit algemeen directeur Rob Berns en directeur management services Ronald de Lange. Verder blijft het hoofdkantoor en distributiecentrum in Tilburg gevestigd en zal de nieuwe eigenaar naar eigen zeggen Kwantum ondersteunen ‘om blijvend in de winkelformule te investeren’.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website