Macintosh zet zichzelf in de verkoop

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Macintosh Retail Group heeft onlangs bekend gemaakt dat het concern zichzelf in de etalage zet. Macintosh, het moederbedrijf van ketens als Dolcis, Invito en Manfield, kampt met een grote schuldenlast en moeilijke marktomstandigheden en kiest er daarom voor om zichzelf in de verkoop te zetten. Dit meldde RetailNews onlangs.

Het retailconcern geeft een aantal niet nader genoemde partijen inzage in de boeken om het gehele bedrijf of een substantieel deel ervan te verkopen. In eerdere berichten werd vermeld dat Macintosh woonketen Kwantum verkocht aan de eigenaar van Bakker Bart. Daarnaast deed het concern ook zijn Britse schoenenketen van de hand. Dit alles om de financiele positie te verbeteren. Dit leverde wel een verlichting van 64 miljoen van de schuldenlast op maar zorgde ook voor een lagere omzet en ebitda van Macintosh.

Gerard Rijk, analist van SNS Securities, stelt; De toekomst van het retailconcern ligt mede door zijn schuldpositie nu volledig in handen van de banken. Macintosh Retail Group is goed voor een omzet van zo’n vierhonderd miljoen euro. Het retailconcern heeft een nettoschuld van 37 miljoen euro en beschikt in 2015 over een negatieve ebitda van vijf miljoen. “Nieuwe desinvesteringen of een overname door andere partijen zijn ‘moeilijk en onwaarschijnlijk”, aldus Rijk. De analist verwacht eerder dat banken de verschillende formules zoals Dolcis of Invito apart verkopen en raadt geïnteresseerde kopers aan dan toe te slaan.

Foto bron: www.1limburg.nl

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website