Maxeda laat Formido opgaan in Praxis

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Maxeda heeft besloten om doe-het-zelfketen Formido op te laten gaan in zusterformule Praxis, tevens eigendom van Maxeda. De meeste franchisenemers van Formido krijgen een aanbod om hun vestiging om te bouwen in een Praxis. De rest van de winkels wordt geholpen met het vinden van een nieuwe bestemming of wordt gesloten, zo meldt Maxeda.

Volgens Maxeda zorgt het samengaan ervoor dat zowel Formido-winkels als hun klanten profiteren van grotere schaalgrootte, grotere inkoopkracht en marketingvoordelen”, aldus Maxeda.

Maandag jl. was het bestuur van de Stichting Franchisenemers Formido al op bezoek bij Maxeda-CEO Guy Colleau. Eerder is Maxeda in gesprek geweest met DGN (o.a. Hubo) voor overname van Formido. Tegenover Mixonline verklaarde DGN directeur Gertjo Janssen een jaar geleden nog niet te kunnen wachten op het al dan niet samengaan met Formido voor het bepalen van de koers van DGN voor de toekomst. Volgens Mixonline zijn de gesprekken tussen DGN en Formido inmiddels helemaal stil gevallen.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.