McDonalds vervangt ceo

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Steve Easterbrook volgt per 1 maart topman Don Thompson op van de franchise onderneming McDonald’s. Thompson heeft dan 25 jaar voor de Amerikaanse fastfoodketen gewerkt. Easterbrook is al jaren werkzaam voor het bedrijf en was onder andere verantwoordelijk voor McDonald’s Europa.

Voordat Thompson het stokje door gaf aan Jim Skenner in 2012 was Thompson operationeel directeur van McDonald’s. De mededeling dat Thompson vertrekt komt naar buiten even nadat McDonald’s bekendmaakte dat het fastfoodbedrijf ruim een vijfde minder winst heeft gemaakt ten opzichte van een jaar eerder. Daarnaast heeft McDonald’s aanzienlijke hinder ondervonden van de dure dollar. Ook werden er wereldwijd minder hamburgers verkocht.

In het najaar van 2014 heeft McDonalds direct de samenwerking opgezegd met de Chinese leverancier Shanghai Husi, omdat het vlees dat verkocht werd over de datum was. Dat zorgde voor een tijdelijk tekort aan vlees en kip. Het resulteerde in imagoschade, omdat andere leveranciers niet aan de vraag konden voldoen. Een ander voorval kwam voort uit het feit dat de Russische overheid veel strenger werd door de crisis in Oekraïne. Volgens Russische autoriteiten waren hygiënevoorschriften overschreden en werden er in augustus (tijdelijk) 12 vestigingen van de Amerikaanse fastfoodketen gesloten. Een daarvan was de bekende McDonald’s op het Moskouse Poesjkinplein. Dit was de eerste westerse fastfoodzaak in Rusland.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise