“Mijn hart ligt in ondernemen in koffie”

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Sebastiaan Smits (37) is al tien jaar werkzaam bij franchiseformule Fortune Coffee. Hij zet het koffiebedrijf op de kaart, samen met 27 collega-ondernemers en de ondersteuning van de centrale organisatie. “De persoonlijke relatie met de klanten is een belangrijke reden voor het succes. Hiermee maken we echt het verschil”, aldus Smits.

Voordat Smits aan de slag ging als ondernemer bij Fortune Coffee werkte hij bij een bekende autoserviceketen. Hier heeft hij naar eigen zeggen het commercieel denken en servicegericht werken geleerd. Hij ontdekte echter dat ondernemen in koffie toch meer zijn passie is. “In plaats van service te verlenen achter een balie, kom ik nu bij mijn klanten over de vloer en bouw ik een band op. Dit persoonlijke contact maakt het werk leuk en uitdagend en onderscheidt ons als organisatie bovendien van de rest.”

Een belangrijke pijler van Fortune Coffee is samenwerken. “Als ondernemer alleen kun je best een mooie onderneming neerzetten, maar met z’n allen zetten we het merk pas echt goed op de kaart.” Zo ontwikkelen ze samen de koffiemachines, staan ze met elkaar op beurzen en evenementen en zetten ze samen mooie acties op. “Als één van ons ziek is of met vakantie, nemen we de klantbediening van elkaar over”, legt Sebastiaan uit. “Als collega-ondernemers zijn we er echt voor elkaar. Met elkaar bouwen we aan het merk Fortune. Dat is onze kracht.”

Smits krijgt energie van ondernemen in koffie. “Ik stap al tien jaar iedere ochtend lachend mijn bus in en ik kom er ’s avonds lachend weer uit.” Lezers die nadenken over het starten van een eigen onderneming adviseert hij dan ook om eens te komen praten over de mogelijkheden van Fortune, want “die zijn er genoeg. Als je snapt hoe ondernemen werkt en je servicegericht kunt denken, kun je het hier ver schoppen.”

Op 18 februari a.s organiseert Fortune Coffee een ondernemersavond voor mensen die erover denken een eigen onderneming te starten. Klik hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.