Minder banen op hoofdkantoor Maxeda

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Maxeda moet op het Nederlandse hoofdkantoor 35 banen schrappen en in België 9. Dit komt doordat het bedrijf verschillende taken is gaan uitbesteden op onder andere de hoofdkantoren van Praxis en het Belgische Brico. Het personeel kreeg dit nieuws op dinsdag 10 januari jl., schrijft MixOnline.

Het schrappen van banen gebeurd onder andere bij de marketingafdeling, dit omdat een ander bedrijf de folders zal gaan maken. Verder zal ook de klantenservice kleiner moeten worden en zullen de afdelingen supplychain en assortiment samengevoegd worden. Ten slotte zullen productgroepen die niet tot doe-het-zelf producten horen worden uitbesteed, zoals fiets en auto.

De keten zegt te moeten veranderen door het sterk veranderde winkellandschap. Om winstgevend te blijven zal Maxeda zich op de kernactiviteiten van doe-het-zelf gaan richten. Door de ‘niet-kernactiviteiten’ uit te besteden zullen de kosten teruggedrongen worden. “Zo wordt tevens de ruimte gecreëerd die nodig is voor investeringen en realiseren we een kostenstructuur voor een gezonde toekomst”, aldus de keten.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website