Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Mode branche lijkt in 2015 weer te gaan groeien

09 juni 2015
mode brancheDat de mode branche het de afgelopen jaren slecht heeft gehad is geen geheim. Sinds 2010 heeft de branche al geen omzetgroei gezien en is het aantal vestigingen met meer dan 5% gedaald. Toch is er hoop.

In het branche rapport uit De Nationale Franchise Gids 2015 staat dat 2015 het jaar wordt waarin er weer voor het eerst sinds 5 jaar omzetgroei wordt verwacht, ten opzichte van het jaar daarvoor. De daling van de omzet de afgelopen jaren had alles te maken met de crisis. Mode is één van de zaken waar het eerst op bespaard wordt. De online kleding verkoop doet het echter goed. In 2013 steeg de verkoop met 16%. Helaas betekende dit voor franchise niet altijd veel goeds. Grote puur online spelers nemen een groot deel van de markt in beslag. Toch blijkt uit onderzoek in 2014 dat men nog steeds graag naar de winkel wil voor de aankoop van kleding. Een ruime 74% beweert dit.

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van deze branche? U kunt nu het volledige brancherapport van de mode downloaden via deze link.

Branche informatie hebben over de andere zes branches in franchise? Bestel dan nu De Nationale Franchise Gids 2015.