Nieuw: KUBUS Subsidieadvies

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

KUBUS_administratie-belastingadvies-en_accountantskantoren_administratie

KUBUS is met 101 aangesloten leden een van Nederlands grootste financiële dienstverleners. De coöperatie waarin administratiekantoren, accountants,  belastingadviseurs en bedrijfsadviseurs met elkaar samenwerken, heeft in Elst haar eerste vestiging voor subsidieadvies geopend.

“Subsidies zijn er in alle soorten en maten, maar om de weg te vinden in het woud van subsidiemogelijkheden voor bedrijven is de ondersteuning van een expert onontbeerlijk. Met de uitbreiding naar dit nieuwe specialisme kan KUBUS haar klanten nog beter voorzien van financiële voordelen”, aldus voorzitter en oprichter Wim van de Ven. “Bijzonder is dat wij deze dienstverlening op basis van no cure no pay aanbieden.“

Een subsidietraject begint met een scan waarbij het gehele bedrijf wordt bekeken. Vervolgens bepaalt de adviseur waar de mogelijkheden voor subsidies liggen. Dit kan op allerlei gebied zijn, van technologie en innovatie tot investeringen, ontwikkeling van software en internationalisatie en werkgelegenheid. Van de Ven: “Veel gemeenten hebben hun eigen subsidiebeleid, maar wij merken dat er bij de provincies ook vaak veel is te halen. De meeste subsidies worden echter landelijk beheerd en de laatste jaren zijn ook de Europese subsidiepotten steeds toegankelijker geworden, zeker voor het MKB.”

Nadat KUBUS de subsidiemogelijkheden in kaart heeft gebracht, wordt in overleg besloten voor welke regelingen een aanvraag wordt ingediend. Belangrijke aspecten hierbij zijn: het inschatten van de  slaagkans, de tijdsinvestering en de beslistermijn. In veel gevallen verhoogt het vooroverleg van KUBUS met de beoordelaar de slaagkans sterk. De KUBUS subsidieadviseur begeleidt het gehele traject van begin tot eind. Ook na toekenning van de subsidie blijft de KUBUS-adviseur proactief het project begeleiden en zorgt onder andere voor de communicatie en rapportages, tot het gehele subsidiebedrag is uitbetaald.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.