Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuwe franchiseformule gelanceerd door oud-medewerkers FRS

Entertainmentwinkel Home of Entertainment (HOE) wordt dit jaar uitgerold als franchiseformule. HOE is opgericht door voormalig Free Record Shop-shopmanagers Willem Jan Westendorp en Nardus Koster. Zij openden de deuren van de eerste HOE-vestiging begin november in het centrum van Kampen.

Beide initiatiefnemers waren naast shopmanager ook lid van de ondernemingsraad van Free Record Shop. Beide ondernemers moesten hun deuren sluiten door het faillissement van de formule. Hierna bedachten Koster en Westendorp samen de nieuwe franchiseformule Home Of Entertainment. Dit jaar hopen zij vier of vijf winkels te openen. Westendorp en Koster hopen voor deze winkels ex-FRS mensen aan te kunnen stellen.

Het concept gaat zich focussen op de beleving van producten en het contact met de liefhebbers. HOE wil zich onderscheiden van de standaard entertainmentwinkels. Klanten kunnen een kop koffie drinken in de winkel, waar zich in het midden een stamtafel bevindt. Volgens Westendorp zijn de klanten die nog naar de winkels komen om hun producten fysiek te kopen echte fans, mensen die niet alleen hun product willen pakken en afrekenen.

De onderneming in Kampen bewijst in twee maanden al dat het concept aanslaat. Het ondernemersduo heeft hard gewerkt en dat resulteerde binnen die twee maanden al in het schrijven van zwarte cijfers. Mede door de kracht van social media zijn er veel klanten die de weg weten te vinden naar de eerste vestiging van HOE.