Nij Beets opent Lekker Makkelijk na crowdfundingsactie

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

lekker makkelijk-2

bron: levensmiddelenkrant

Met behulp van een crowdfundingsactie kunnen de inwoners van Nij Beets weer boodschappen doen in eigen dorp. Ondernemer Sjoerd Fennema kon op 25 november jl. de supermarkt openen. De vestiging valt nu onder Van Tol Retail en krijgt Lekker Makkelijk op de gevel.

Franchiseformule Spar vertrok vorig jaar uit het pand waar de nieuwe supermarkt is gevestigd. Zij waren in de overtuiging dat de vestiging niet meer genoeg opleverde. Aannemer Ruurd Koopmans kocht daarop het pand en vroeg Fennema in de nieuwe winkel te gaan runnen. Fennema was op dat moment eigenaar van een rijdende super en was op zoek was naar een ‘vaste’ locatie. Het ondernemersplan van Fennema werd echter niet goedgekeurd door de bank, waardoor Alexander Hanewinkel met een oplossing kwam: crowdfunding.

In september werd het plan tijdens een dorpsfeest gepresenteerd en binnen veertien dagen was de benodigde 50.000 euro behaald. “225 huishoudens hebben bijgedragen aan de campagne. Als we een week langer door waren gegaan, hadden we zeker de ton gehaald”, aldus Fennema tegenover het Friesch Dagblad.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website