Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

NS ontvangt boete en stoot retailvastgoed af

Zowel over 2013 en 2014 heeft NS de jaarlijkse boete van 2,75 miljoen euro moeten betalen. De reden daarvan is, volgens staatssecretaris Wilma Mansveld, dat NS de afgesproken doelen onvoldoende heeft gerealiseerd. Daarnaast doet NS vastgoed van de hand, omdat NS zich meer gaat richten op de essentie van het bedrijf: de reiziger.

Staatssecretaris Wilma Mansveld heeft bij de Nederlandse Spoorwegen aangegeven, dat de aanpak van volle treinen prioriteit heeft. Reizigers geven aan dat zij behoefte hebben aan vaker een zitplaats. De reisinformatie is intussen aanzienlijk verbeterd.

Op het moment wijdt NS bijna de helft van de werkzaamheden aan retailvestigingen op stations. De NS wil zelf minder doen en meer werkzaamheden aan de markt overlaten om van stations ‘economische broedplaatsen’ te maken. Tegelijkertijd wil NS de regie wel in handen houden om te voorkomen dat er te veel soortgelijke formules gaan verschijnen. Directievoorzitter Timo Huges van NS wil daarover graag in gesprek met retailers, vastgoedontwikkelaars en andere vervoerders.