Omzet detailhandel blijft groeien, minder faillisementen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Detailhandel

In februari is de omzet van de Nederlandse detailhandel met 4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2016. Dit maakte het CBS onlangs bekend. De omzet in de detailhandel stijgt voor de tiende maand op rij. Komt bij dat uit onderzoek ABN AMRO blijkt dat het aantal faillissementen in Retail flink in het eerste kwartaal 2017 met 28% is afgenomen. Exclusief automotive bedroeg de daling zelfs 38%. Vorig jaar eindigde het aantal faillissementen in de sector al op het laagste niveau sinds 2008.

De food en non-food branche realiseerden in februari meer omzet (+1%) maar verkocht minder goederen (-0,5%). De groei is met name te danken aan de prijsstijgingen en de online opbrengsten. Online werd een stijging van 13 procent gemeten.

Voedingsmiddelen brachten bijna 4 procent meer omzet op dan vorig jaar. Supermarkten maakten hierdoor een omzetgroei van 4,5 procent. Speciaalzaken zagen hun omzet met 1,5 procent stijgen. Door de groei in de huizenmarkt, maakten doe-het-zelf-, keuken- en meubelzaken een bovengemiddelde groei door: 8,5 procent.

De omzet van drogisterijen, parfumerieën, elektronicawinkels en recreatieartikelen kromp ten opzichte van vorig jaar. Ook de schoenenwinkels maakten een flinke domper: -8 procent.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.