Omzet detailhandel groeit aanzienlijk

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De detailhandelsomzet van november is 4,5% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, dit meldt het CBS vandaag. Dit was, op oktober na, de hoogste groei van het jaar. Verder werden er 3,5% meer verkopen gedaan dan een jaar eerder. De omzet is zowel in de non-food als de foodsector gestegen.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor veranderingen in de samenstelling van de koopdagen. Dit omdat er op sommige dagen meer verkocht wordt dan op andere dagen. Wanneer deze correctie niet toegepast werd, zou de omzet ruim 7% hoger liggen dan een jaar eerder.

Winkels in de non-food hebben 4,1% meer omgezet. De verkopen lagen 3,3% hoger dan een jaar eerder. Net als een maand eerder kwam de groei voornamelijk door de omzetstijging in winkels in doe-het-zelf, kleding en keukens en vloeren.

De omzet van winkels in consumentenelektronica daalt daarentegen al 16 maanden. Andere winkels met omzetverlies waren in schoenen en lederwaren.

Winkels in genot- en voedingsmiddelen hebben in november een omzetstijging van 2,1% gerealiseerd, met een verkoopstijging van 0,8%. Ook supermarkten deden het bijzonder goed, de gemiddelde omzet steeg met 2,7%. Speciaalzaken daarentegen zagen hun omzet  met 1,2% dalen.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website