Omzet McDonald’s Nederland groeit naar recordhoogte

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De omzet van franchiseformule McDonald’s is het afgelopen jaar gestegen met 8,6 % naar 732 miljoen euro. Hoewel de wereldwijde omzet van het totale bedrijf met bijna 3% is gedaald is daar in Nederland niets van te merken.

Ruimere openingstijden.

McDonald’s geeft als belangrijkste reden van de omzetstijging de vernieuwde openingstijden. McDonald’s heeft fors geïnvesteerd in het ontbijt, per augustus zijn alle McDrives geopend vanaf 7 uur om te ontbijten. Ook sluiten de vestigingen later. Sommige vestigingen zijn nu al 24 uur per dag, zeven dagen in de week geopend. Dit blijkt een groot succes te zijn, maar dit wordt nog niet overal ingevoerd volgens Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s. ‘’ Ik denk dat het te vroeg is om te zeggen dat we overal 24 uur opengaan, maar ik denk wel dat we een nieuwe markt openen waarin we de komende jaren nog best wel wat groei zien’’

Vernieuwingen

McDonald’s investeert samen met haar franchisenemers in een nieuwe keuken- en counteropstelling, die erop is ingesteld de bestelling vers te bereiden voor haar gasten, direct nadat de bestelling is gedaan. Inmiddels zijn 186 van de 246 restaurants omgebouwd. Medio 2017 zullen alle restaurants zijn omgebouwd.

Meer gasten

Naast de omzetstijging heeft McDonald’s het afgelopen jaar ook  4,1 miljoen extra gasten mogen verwelkomen. Volgens Steijaert komt dit door een aantal populaire producten. “We zien dat veel producten populair zijn, de Maestro burger is een van de redenen waarom we zo veel nieuwe en terugkerende klanten hebben gekregen.”

Investeren in vernieuwing

Toch vind McDonald’s dat er moet blijven worden geïnfesteerd in de toekomst. Steijaert: “McDonald’s groeit harder dan de markt. De inmiddels 11 restaurants met een McCafé worden uitgebreid naar bijna 50 In 2017. Ook gaat McDonald’s tafelbediening uitbreiden naar 70 restaurants.

McDonald’s gaat samen met de franchisegevers 32 miljoen euro investeren in de vernieuwingen.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.