Omzet woonbranche stijgt met 7,7%

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De woonbranche telt in franchise momenteel omstreeks de 51 formules, die samen over zo’n 1279 franchisevestigingen beschikken. De woonbranche heeft een aandeel van 6% in het totaal aantal franchiseformules. De branche laat met een omzetstijging van 7,7% in het derde kwartaal van 2016 (t.o.v. 2015) definitief het economisch dal achter zich.

Deze toename heeft alles te maken met de aantrekkende woningmarkt. De woningmarkt komt terug  op het niveau van voor de crisis. Oorzaken hiervan zijn: de economische groei, toename van de koopkracht, toename van werkgelegenheid en de lage hypotheekrente.

Uit onderzoek van De Nationale Franchise Gids komt naar voren dat het herstel in de woonbranche in alle hoeken van de sector zichtbaar is. Zowel de gemengde zaken (+15,9%) als de slaapspeciaalzaken (+15,9%), de woningtextielzaken (+7%) en de keukenzaken (+8,3%) doen goede zaken. Daarnaast vertoont het aantal vestigingen in de woonbranche ook een groei van 3%. De teller stond vorig jaar op 1241 vestigingen en dit jaar al op 1279. Dat de woonbranche aantrekt merkt ook countrymanager Van den Bosch van Kvik.  In een eerder interview met Van den Bosch liet de countrymanager al weten: ‘’de omzetten stijgen en het aantal vestigingen ook.’’

Verder mengen zich steeds vaker branchevreemde aanbieders zoals bouwmarkten, tuincentra en modewinkels zich in de strijd. Deze toenemende mate van concurrentie merkt de traditionele woonaanbieder ook op het vlak van online.

De grootste speler binnen de woonbranche is net als het jaar ervoor Colors@Home met 150 vestigingen. Ook plaats nummer twee is wederom voor Verf & Wonen met 80 vestigingen. De top drie wordt afgesloten met Bad in Beeld met 47 vestigingen. Franchiseformule Baderie (46 vestigingen) heeft plaats moeten maken voor Bad in Beeld

Top 9 Woon formules in Nederland

Mode
Formule Vestigingen
1 Colors@Home 150
2 Voor Verf & Wonen 80
3 Bad in Beeld 47
4 Decorette 47
5 Baderie 46
6 Decokay 45
7 Superkeukens 42
8 Garant Meubel 44
9 Baden+ 38

 

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.