Omzetgroei en winst Maxeda

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Maxeda, moederbedrijf van o.a. doe-het-zelf formules Praxis en Formido, heeft vorig jaar een winst geboekt van acht miljoen euro. De omzet kwam uit op 1,4 miljard euro, een groei van 1,3%. Dat blijkt uit het jaarverslag van het concern.

De winst komt volgens het concern onder meer door een beter productaanbod en schaalvoordelen binnen de groep. Het operationeel resultaat liep op van 26 naar 43 miljoen euro. Vorig jaar investeerde Maxeda voor 35 miljoen euro in zijn winkels, waaronder twee nieuwe vestigingen. De verwachting is dat dit jaar iets meer wordt geïnvesteerd. De focus ligt daarbij met name op de uitrol van het standsconcept van Praxis en de online mogelijkheden in zowel Nederland als België.

Twee jaar geleden schreef Maxeda nog een verlies van veertien miljoen euro. De bovenliggende holding, Maxeda DIY Group, was toen al wel winstgevend. Dit had te maken door een deal tussen de oorspronkelijke eigenaren en zijn schuldeisers. Maxeda valt op dit moment onder een groep investeringsbedrijven, waaronder KKR en Alpinvest.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website