Oud HEMA-topman Heesen vervangen door twee directeuren

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Franchiseformule HEMA stelt twee nieuwe directeuren aan ter vervanging van de naar Blokker vertrokken Rob Heesen. HEMA heeft namelijk besloten om de functie van inkoopdirecteur op te splitsen.

Heesen is per 1 oktober jl. gestart als algemeen directeur van winkelketen Blokker. HEMA heeft Trevor Perren aangesteld om de taken met betrekking tot de kledingtak van Heesen over te nemen. Perren was voorheen werkzaam bij het Australische Woolworths waar hij een soortgelijke functie vervulde. Ook de huidige HEMA-ceo Tjeerd Jegen was voorheen werkzaam bij het Australische concern.

HEMA laat weten nog op zoek te zijn naar een director buying & merchandising voor de afdeling huishouden en persoonlijke verzorging. Met de vervanging van Heesen heeft de Nederlandse warenhuisketen in een kort tijdsbestek zijn hele directie vervangen. HEMA nam het afgelopen anderhalf jaar afscheid van zijn ceo, inkoop-, verkoop-, marketing-, financieel en logistiek directeur. Alleen de functie logistiek directeur maakt geen deel meer uit van de directie en valt onder de verantwoordelijkheid van cfo Tim Isaacs.

Naast alle wisselingen in de directie heeft er in de raad van commissarissen ook een wisseling plaatsgevonden. James Cocker volgde de in juli jl. afgetreden Mary Minnick op. Beiden zijn partner bij Lion Capital, de eigenaar van franchiseformule HEMA.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.