Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Retail klimt uit dal

Na een sterk verval de afgelopen jaren krabbelt de retail weer overeind. De verwachting is dat in de detailhandel de groei, die in 2014 is ingezet, in 2015 verder zal blijven toenemen. Naar verwachting kwam de groei in 2014 uit op iets meer dan een half procent. Dit is positief nieuws na het sterke verval de twee jaren daarvoor. Dit blijkt uit het Detailhandel Kwartaalbericht van het Economisch Bureau van de ING.

De verwachting is dat in 2015 de detailhandel weer met 1,3 procent zal gaan groeien. Zo zal de detailhandel geleidelijk aan uit het dal komen. De economische groei, dalende werkloosheid en stijgende koopkracht stijgen langzaam. Dit in tegenstelling tot het nog steeds wisselvallige consumentenvertrouwen.

Hoewel het volume en de omzet stijgt in de detailhandel is er nog weinig reden tot juichen bij de retailers. Dit komt voornamelijk door een hevige prijsconcurrentiestrijd die momenteel gaande is binnen nagenoeg alle subbranches. In de periode januari – september 2014 daalden de prijzen in de detailhandel met 0,4 procent.