Retailers in zwaar weer

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Hans Biesheuvel - MKB Nederland
Bijna de helft van de Nederlandse winkels lijdt onder grote financiële problemen. De economische crisis en jarenlange lastenverzwaringen hebben tienduizenden bedrijven naar de rand van de afgrond geduwd. Dat zei Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, tegenover het AD. Behoudens de levensmiddelensector gaat het dramatisch in de detailhandel.

Bloemisten, boekhandels, woninginrichters en vele andere retailers merken de gevolgen van de crisis meer dan ooit. Ondanks het feit dat de consument minder besteedt, worden de ondernemers jaarlijks wel geconfronteerd met lastenverhogingen. Biesheuvel wijst met de beschuldigende vinger onder andere naar de invoering van de forensentaks en de banken, die verstrekkend nauwelijks krediet aan ondernemers.

Ondernemers die willen stoppen, komen voor een extra probleem te staan: zij kunnen hun bedrijf of bedrijfspand bijna niet kwijt. ‘Er is weinig vraag naar bedrijven. En als er al een koper is, krijgt die vaak zijn financiering niet rond,’ aldus Biesheuvel.

dinsdag 25 september 2012.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.