Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Samenwerking Shell en Starbucks

Shell en Starbucks gaan intensief samenwerken als onderdeel van de groeistrategie van de koffieketen. Zo zullen er filialen geopend worden van Starbucks bij de tankstations van Shell in zowel Nederland als Frankrijk. De samenwerking blijft echter niet beperkt tot het serveren van de koffie van Starbuck, de koffieketen gaat zijn zogeheten ‘retail stores’ optuigen met de eigen huisstijl. Dat hebben beide bedrijven gister bekend gemaakt. De eerste vestiging van deze samenwerking zal in de tweede helft van dit jaar geopend worden bij een tankstation aan de A2 bij Breukelen.

De uitbreiding van de aanwezigheid in Nederland en Frankrijk via licensed partners is onderdeel van de groeistrategie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt director licensed stores Arjan Oudejans tegenover RetailNews. “Verwachtingen van klanten nemen toe en ze willen tegenwoordig dat hun koffie net zo goed is als thuis. Door deze samenwerking kunnen we aan deze verwachtingen voldoen en een nieuwe standaard zetten voor on-the-go koffie.”

Eerder liet president Kris Engskov van Europa, het Midden-Oosten en Afrika al weten dat Starbucks in Europa vooral wil groeien via allianties. De koffieketen opent nog steeds eigen winkels, maar gaat nieuwe vestigingen steeds meer uitbaten met partners in franchise of licentie. Zo opende Starbucks een koffiewinkel, in samenwerking met het Zwitserse spoorbedrijf SBB, in een trein.