Selexyz in financiële nood

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids


Boekhandelketen Selexyz verkeert in grote problemen, het filiaalbedrijf kreeg onlangs een aantal dagen geen boeken geleverd van leverancier Centraal Boekhuis, omdat niet verzekerd was dat deze betaald zouden worden. Dat meldde dagblad De Limburger vrijdag.

De directie van de boekhandelaar heeft de organisatie opgeroepen uiterst voorzichtig te zijn met de bestellingen. Voorraden moeten zo laag mogelijk worden gehouden en er wordt aangedrongen om zoveel mogelijk courante en commerciële titels in de winkels te hebben liggen. Voorts is leveranciers verzocht coulant te zijn bij het terugnemen van partijen boeken die niet goed verkopen.

De berichtgeving komt niet compleet uit de lucht vallen. In mei werd al een reorganisatie aangekondigd waarbij tien procent van de ruim vierhonderd medewerkers zouden moeten afvloeien. Een aantal weken later volgde het nieuws dat het Centraal Boekhuis al enkele dagen geen boeken meer leverde, omdat betaalgaranties ontbraken. Volgens De Limburger heeft Selexyz ondertussen een voorlopig akkoord over een nieuwe kredietlimiet.

dinsdag 21 juni 2011.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.