ABN AMRO Insights: Shop-in-shop: valstrik of goudmijn?

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Er is een hoog vertrouwen in de consument, de bestedingen blijven groeien en zowel de online als offline verkopen van winkeliers zitten in de lift. Tegelijkertijd verandert het consumentengedrag, is de concurrentie gegroeid en zijn de winstmarges beperkt. ABN AMRO gelooft dat je als franchiseformule of als retailer het verschil kunt maken met een shop-in-shop. Waarom? “Een goede combinatie van producten verrast de consument en biedt de mogelijkheid om met één winkelbezoek meerdere behoeften te vervullen. Maar scherpte is nodig: een shop-in-shop is niet zonder meer een garantie tot succes.”

Met de economie gaat het goed en de consument voelt dit in de portemonnee. Het reëel besteedbaar inkomen stijgt en voor 2018 verwachten we opnieuw groei. Niettemin is de concurrentie in de Retail- en franchisemarkt erg groot. Het aantal bezoekers in de winkelstraten en de verkoopvolumes liggen op dit moment lager dan tien jaar terug. Fysieke winkels blijven het primaire verkoopkanaal maar de online groei blijft doorzetten.

Hoe verleid je de consument om juist bij jouw winkelformule te kopen? Een manier is via een shop-in-shop, waarbij verschillende Retailers of formules producten onder één dak verkopen.

Zo kent The Read Shop kent al verschillende shop-in-shops in verschillende samenwerkingen met franchiseformules D.I.O. drogisterij en Coop. Ook Leonidas is een groot voorbeeld als er wordt gesproken over shop-in-shop’s. In franchiseland speelt het shop-in-shop concept bij een aantal formules al een belangrijk rol. Zo wonnen Coop, The Read Shop en D.I.O. Drogisterijen als combinatiewinkel de NFV Franchise Innovatieprijs in 2015. ABN AMRO gelooft dat het huidige klimaat zeer geschikt is voor shop-in-shops en dat dat deze in de toekomst vaker het straatbeeld bepalen.

Lees hier het volledige bericht van ABN AMRO, over shop-in-shop’s.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.