Spar ziet omzet dalen door sluitingen Attent-filialen

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

De consumentenomzet van Spar Holding is afgelopen jaar terug gelopen met twee procent. De supermarkten boekten weliswaar meer omzet, maar de sluitingen van een aantal Attent-filialen zorgden voor een krimp. Dat blijkt uit het recent gepubliceerde jaarverslag van Spar Holding.

De formule Spar was vorig jaar goed voor 438 miljoen euro omzet, wat een groei van 0,6 procent betekent. De omzet van de buurt- en stadswinkels nam met 0,4 en 8,9 procent toe. Verder werden in totaal dertien nieuwe supermarkten geopend en tien niet goedlopende filialen gesloten.

Supermarktketen Attent, die na 2020 ophoudt te bestaan, zag de omzet teruglopen van 78 naar 64,3 miljoen euro. Vorig jaar werden er twintig Attent filialen gesloten en vier geopend.

Verder laat Spar Holding weten nieuwe financieringen te hebben afgesloten. Daardoor is de supermarktretailer tot en met 2021 verzekerd van een gezonde liquiditeit. Met de nieuwe financiering is Spar instaat een nieuw moderniseringsprogramma uit te voeren, het concern heeft onder meer een nieuwe huisstijl en slogan voor alle formats geïntroduceerd. Daarnaast wil Spar dit jaar meer stadswinkels openen en buurtwinkels moderniseren. Dit moet leiden tot meer winst.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website