Speelgoedwinkel Imaginarium vraagt faillissement aan

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Imaginarium

Het Nederlandse deel van de Spaanse speelgoedwinkels Imaginarium is vorige week failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. 

In november 2012 berichtten wij u nog over de ambitieuze plannen om naar Nederland te komen. Het Spaanse franchiseconcern wilde de concurrentie aangaan met Blokker Holding, het bedrijf wat tweederde van de Nederlandse speelgoedmarkt in handen heeft met Intertoys en Bart Smit. Imaginarium verwachtte deze concurrentie aan te kunnen vanwege het feit dat de franchise bijna alleen haar eigen merk verkoopt in de winkels.

Curator Nils Reerink onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart. Imaginarium beschikt over winkels in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem en Haarlem en een shop-in-shop in de vestiging van V&D in Amstelveen.

De franchisenemers Cazijn Langeler en Niels Hötte moesten na financiële onenigheid met de Spaanse merkeigenaar faillissement aanvragen. Imaginarium heeft ongeveer vierhonderd winkels in 27 landen. De curator heeft de intentie om door te gaan in Nederland. “Ik ben nu aan het inventariseren welke kandidaten er zijn.”

Het faillissement is het gevolg van het uitblijven van aantrekkende verkopen in de speelgoedbranche. Daarnaast komt de luxe uitstraling van de winkelketen niet helemaal overeen met het aanbod en de prijs.

Inmiddels is er ontslag aangevraagd voor de negentien werknemers, de winkels blijven voorlopig nog wel open.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papa John's Franchise

Ludwig & van Dam Franchise

Flynth_franchise