Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

SPORT 2000 en Retail Result bouwen samen verder aan retail cultuur

05 juli 2011

Na een start te hebben gemaakt met de lancering van het Mystery Shopper programma, samen met Retail Result begin dit jaar, is nu de tweede stap gezet. 20 juni is op het Summer Event het nieuwe SPORT 2000 trainingsprogramma, samen met Retail Result, gelanceerd voor de ondernemers en medewerkers binnen SPORT 2000.

Door de vertegenwoordiging van de ondernemers en het management team van SPORT 2000 was al langer onderkend dat er extra verkoopkansen liggen op de winkelvloer. Klantenonderzoek toont aan dat 80% van de bezoekers een koopintentie heeft, echter slecht 20% koopt daadwerkelijk. Het Mystery Shopper programma heeft dit de afgelopen maanden bevestigd en inmiddels al een aantal verbeterpunten, waaronder actieve verkoop en klantvriendelijkheid, geconstateerd. Het zijn juist deze onderwerpen die in de trainingen aandacht krijgen en de trainingen zullen daarom helpen de ondernemers daar beter te scoren.
 
Naast het voordeel van verbeteren van klantvriendelijkheid en actieve verkoop zijn er nog 2 andere grote voordelen. Doordat de trainingen, met de hulp van Retail Result, in aanmerking komen voor subsidie vanuit Europa kunnen de trainingen gratis worden aangeboden. Daarnaast is er nog een laatste groot voordeel. Het programma en de financiering daarvan is zo opgezet dat er voor elke persoon die getraind wordt per training door SPORT 2000 een bedrag van € 250 wordt gereserveerd dat ter beschikking wordt gesteld voor verkoopbevorderende activiteiten voor de ondernemer. Hierdoor worden de ondernemers op verschillende, elkaar ondersteunende, activiteiten in staat gesteld de kwaliteit van de winkel en de uiteindelijke verkoop in de winkel te verbeteren.

dinsdag 5 juli 2011.