Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Straetus breidt uit naar Zaanstreek

Franchiseformule Straetus Incasso heeft er een nieuw gezicht bij. Randy Baidjoe is de nieuwe franchisenemer en zijn ambitie om voor zichzelf te beginnen is werkelijkheid geworden. Hij is voornamelijk bezig met het creëren van naamsbekendheid in zijn regio Noord-Holland. Sinds 1 februari jl. is hij begonnen en de Nationale Franchisegids sprak met de ondernemer.

De kersverse franchisenemer moest wel even wennen, maar ervaart de beginfase als positief. Het werk spreekt hem aan omdat het afwisselend is, hij zijn eigen tijd kan indelen en meer inzet betekent meer rendement. “De uitdaging van een incassant is dat je vorderingen treft in complexe cases, wat bij anderen niet gelukt is.” Baidjoe gaat graag een uitdaging aan en neemt leermomenten mee om zichzelf te ontwikkelen. De ondernemer is een enthousiast, gedreven en wat hem uniek maakt is dat hij nieuwsgierig durft te zijn. Hij verwacht voor komend jaar ‘booming business’ en een volle agenda met klant afspraken.

De franchisenemer heeft een commerciële achtergrond in sales en telecom en hij was ook verantwoordelijk voor alle klant kwesties waaronder ook openstaande rekeningen valt, dit is zijn binding met de incasso. Het spreekt de franchisenemer aan dat Straetus waarde hecht aan klantvriendelijkheid en persoonlijk contact. De werkwijze is constructief en streeft naar klantbehoud. “De benadering is transparant om onder andere debiteuren als klant te behouden”, aldus Baidjoe.

Vanuit de franchiseformule worden er richtlijnen meegegeven en dat wordt ondersteund met trainingen, zoals acquisitie voeren, systeemuitleg en juridische richtlijnen. De franchisenemer werd vrijwel gelijk uitgenodigd voor een meeting met andere franchisenemers van Straetus en merkte dat de onderlinge betrokkenheid groot is. Baidjoe vindt het ook prettig dat hij de vrijheid krijgt van Straetus. Meer ruimte om zelf invulling te geven aan en het kunnen focussen op zijn passie: ondernemen.