Supermarkt inspiratiereis ABN AMRO

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Vrijdag jl. bezocht een delegatie van Franchise Clients en medewerkers van het Retail team van ABN AMRO per touringcar vijf bijzondere supermarkten in Nederland en Duitsland: Beej Benders en Die 2 Brüder in Venlo, Zurheide Center in Düsseldorf, de Markthalle Real in Krefeld en Spar University store in Eindhoven.  

Ieder concept werd kritisch beoordeeld op aspecten als toekomstbestendigheid, technologie en onderscheidend vermogen en natuurlijk de rentabiliteit. De versmarkt incl. restaurant van Beej Benders van Geert Benders, tevens Plus ondernemer, kon rekenen op de meeste waardering. Benders heeft er voor gekozen om zoveel mogelijk rechtstreeks in te kopen bij lokale boeren, bakkers en telers. Door de groothandel er tussenuit te snijden hoeft de marge alleen nog maar verdeeld te worden over Benders en de producent. Opvallend is ook dat Benders veel en vakgericht personeel inzet:  de slager, de visboer, de bakker  en de kok bewerken en bereiden producten in het zicht van de klant. Margot Potman Sector directeur Retail: “Benders heeft een heel mooi concept neergezet met veel oog voor authenticiteit, kwaliteit , duurzaamheid en ambacht. Blenders is voor mij het schoolvoorbeeld van goed uitgevoerde blurring, de integratie van restaurant in de supermarkt komt hier erg goed tot zijn recht”.

“Deze dag was voor ons ontzettend inspirerend en leuk”, vertelt directeur franchise clients Suzanne Boot.  “Wij hebben een aantal jaar geleden de strategische keuze gemaakt voor een sectorgerichte benadering. Dat heeft ertoe geleid dat onze relatiemanagers zich specialiseren in één bepaalde sector, zoals bijvoorbeeld de sector retail waarvan supermarkten een belangrijk onderdeel zijn. Binnen de sector Retail richt de afdeling Franchise zich op de dienstverlening aan franchisenemers en sluit daarvoor financieringsarrangementen met de franchisegevers. Wij zijn als specialist betrokken en staan ‘stand by’ voor belangrijke zaken als strategie, relocatie, herfinanciering en opvolging van een franchise ondernemer. Door de aantrekkende economie maar ook door de hoge investeringsbereidheid en nieuwe franchiseconcepten die we bijvoorbeeld in de zorg terug zien is de kredietvraag de afgelopen 2 jaar aanzienlijk toegenomen en het is goed om te zien dat wij de meeste kredietaanvragen ook kunnen honoreren. Omdat franchise een belangrijke sector is die specifieke kennis vraagt van ons team is het een extra voordeel dat er weinig wisselingen zijn geweest, de klant wil een lange termijn relatie en daar hoort een vast gezicht bij. Deze aanpak lijkt goed te werken, wij hebben veel nieuwe cliënten mogen verwelkomen.”

Op de foto: Beej Benders © De Nationale Franchise Gids

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.