T for Telecom gaat dicht

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

T for Telecom
Dexcom Holding gaat haar formule ‘T for Telecom’ voor het einde van dit jaar opheffen. Het bedrijf zal zich concentreren op haar andere formules: Dixons en Dynabyte. Zij meent dat de markt voor de telefoonwinkels nagenoeg verzadigd is. “Hoewel de integratie van een aantal activiteiten het afgelopen jaar aan alle doelstellingen voldeed, bleken de resultaten binnen de formule onvoldoende”. Deze beslissing heeft uiteraard grote gevolgen voor franchisenemers, medewerkers in de eigen winkels en op het hoofdkantoor.

Van de eigen winkels worden er 52 verkocht aan KPN, waarmee de cirkel rond is. De formule begon als franchiseformule en nam in 2005 branchegenoot ‘Tell Me’ over, die op zijn beurt was ontstaan door de overname van de franchisewinkels van Primafoon van KPN. De formule is lid van de Nederlandse Franchise Vereniging en zal de contracten voor zijn franchisenemers respecteren, zo is met de contractanten en de NFV afgesproken. Dexcom is bereid mee te werken aan een voortijdige ontbinding van de contracten. KPN gaat de winkels gebruiken voor uitbreiding van zijn formules Hi en Telfort.

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 15 juni 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.