Telstar en Daka sluiten zich aan bij Intersport

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Sportwinkelketens Telstar en Daka gaan verder als Intersport. De directeur van Intersport Jan Willem Juffer laat dit aan RetailNews weten. ‘’Het merendeel van de winkels wordt de komende maanden omgebouwd”, aldus Juffer.

Uit eerdere berichten bleek dat Telstar vorig jaar failliet werd verklaard. Zeven van de acht Telstar vestigingen sloten zich daarna aan bij Daka. Van die vestigingen worden er nu vijf omgebouwd naar Intersport. Er zijn in totaal vijf Daka vestigingen, waarvan er twee al aangesloten zijn bij Intersport. Voor november komen daar nog twee Daka vestigingen bij.

Eigenaren Jan Regterschot en Peter Dankaart hebben de contracten met Euretco, eigenaar van Intersport, inmiddels ondertekend. Regterschot en Dankaart hebben voor Intersport gekozen vanwege de internationale kracht van het merk. “De formule Intersport is onder meer sterk als het gaat om aspecten als inkoop, marketing, retailsupport en zeker ook een goed uitgewerkte omnichannelstrategie”, aldus Regterschot.

Nog niet alle Daka vestigingen zijn omgebouwd tot Intersport. Juffer geeft aan dat dit te maken heeft met het operationele vraagstuk rond de verbouwingen. “Dit is al een grote stap. De intentie van de eigenaren is om volledig om te gaan naar Intersport Daka.” Intersport beschikt over zo’n tachtig winkels in Nederland. Juffer geeft aan dat de franchiseformule momenteel weer een groei doormaakt nadat het in 2011 flinke tegenslagen moest verwerken. “We groeien op drie vlakken: autonoom, via expansie en via ons ‘seamless channel-principe’.”

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website