Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

The Phone House opent in samenwerking met Samsung Experience Stores

Afgelopen maandag heeft The Phone House in samenwerking met Samsung Nederland de eerste twee zogenoemde Experience Stores geopend. De winkels zijn gevestigd aan de Grote Houtstraat in Haarlem en de Venestraat in Den Haag.

Er staan nog  meer te openen winkels van Samsung op de planning: de komende maand opent Phone House drie winkels in Amersfoort, Apeldoorn en Eindhoven. In de winkels is het volledige assortiment mobiele telefoons te vinden met daarbij wearables en tablets van Samsung. Klanten kunnen tevens in de Experience Store terecht voor aanvullende diensten als software-updates en reparaties. Phone House is verantwoordelijk voor de exploitatie van de vestigingen.

Samsung heeft een samenwerking gesloten met Carphone Warehouse, het Britse moederconcern van Phone House, om een grotere zichtbaarheid in de Europese winkelstraten te creëren. Niet iedereen in de telecombranche begrijpt volgens CEO retail Bert van Dam de stap om een merkfabrikant te helpen om te gaan retailen. “Voor ons bedrijf is het echter al heel gebruikelijk om grenzeloos te opereren”, stelt hij in het maartnummer van RetailTrends. Zo zijn providers als Vodafone en T-Mobile volgens hem belangrijke partners voor Phone House, maar tegelijkertijd concurrenten in de winkelstraat.

Samsung opent in samenwerking met Carphone Warehouse eveneens winkels in Duitsland, Ierland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.