Uitbreiding Distributiecentrum Blokker op tijd voor piek Sint & Kerst

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Op vrijdag 25 november jl. heeft franchiseformule Blokker het logistieke centrum in Houten vervangen voor een nieuw e-fulfilmentcenter in Gouda. Het logistieke centrum dat bestond uit zesduizend vierkante meter, was te klein geworden om de online orders te kunnen bijbenen. Nu beschikt Blokker over vijftienduizend vierkante meter. In maart 2016 zal dit verder uitbreiden naar 37 duizend vierkante meter. Dit meldde RetailNews onlangs.

Eerder koos Blokker ervoor om werkzaamheden uit te besteden. Dit is nu echter niet meer het geval. Directeur supplychain Koen van Doorn geeft aan dat door de zaken terug te halen, ze meer controle behouden over ontwikkelingen en kosten. Volgens van Doorn is Blokker daarmee de eerste grote omnichannel retailer die dat doet.

Er kunnen zevenhonderd bestellingen per uur behandeld worden in het nieuwe distributiecentrum in Gouda. Mogelijk worden dit in de toekomst vijftienhonderd tot tweeduizend per uur.

Directeur omnichannel Antoine Brouwer: “De weg naar een betere ontsluiting van ons online assortiment ligt nu open”. De opening van dit nieuwe distributiecentrum is net op tijd voor de verkooppiek voor Sinterklaas en Kerst. Door de extra voorraad verwachten ze het drukste jaar ooit in online aankopen. Voor de feestdagen verwacht Blokker zes keer zoveel orders dan normaal.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website