Vakcentrum zet vraagtekens bij alternatieve franchisecode DFA

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Onlangs werd bekend gemaakt dat De Vereniging distributie-, franchise- en agentuurrecht (DFA) het initiatief heeft genomen een alternatieve code op te stellen voor de Nederlandse Franchise Code (NFC). Het doel van dit alternatief is een uitweg te bieden in de vastgelopen onderhandelingen over de NFC. Het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor de zelfstandige levensmiddelendetaillist, ziet echter niets in dit alternatief van de DFA. Dit laat FoodHolland.nl weten in een bericht.

Het belangrijkste bezwaar van het Vakcentrum op de alternatieve code is dat deze veel meer werkt met open normen, die een rechter zal moeten invullen. Er worden zelf geen aanknopingspunten gegeven voor de rechter om tot invulling daarvan te komen. Wanneer essentiële punten worden overgelaten aan de contractsvrijheid zal de DFA code door franchisegevers minder worden ervaren als een belemmering. Volgens het Vakcentrum wordt daarmee ook niet een gelijk speelveld van franchisepartijen gecreëerd.

De Vereniging DFA bevordert de rechtswetenschap en de kwaliteit van de rechtspraktijk op het gebied van distributie-, franchise- en agentuurovereenkomsten en daaraan gerelateerde overeenkomsten in nationaal en internationaal verband.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website