Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Wouter Kolk opvolger Sander van der Laan bij AH

Sander van der Laan, algemeen directeur van Albert Heijn, gaat de grootgrutter verlaten. Per 1 februari a.s. zal hij zijn functie als algemeen directeur neerleggen. Volgens Ahold , het  moederbedrijf van de franchiseformule, is deze beslissing ‘in gezamenlijk overleg’ genomen. Zijn opvolger is Wouter Kolk, die nu als Executive Vice President Specialty Stores & New Markets actief is bij Albert Heijn.

Dick Boer, topman bij Ahold, wenst Van der Laan het allerbeste voor de toekomst. De Ahold-topman is erg blij met de aanstelling van de nieuwe directeur, Wouter Kolk. ‘’Ik ben blij dat Wouter uit onze eigen organisatie komt. Hij is een ervaren leider met een sterk track record binnen ons bedrijf’’, aldus Boer tegen De Telegraaf.

Naast het bovenstaande nieuws maakte Ahold ook bekend dat het haar omzet zag stijgen in het vierde kwartaal met bijna 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Uit de omzetcijfers bleek dat de retailer meer klanten trok en daarnaast profiteerde van gunstige wisselkoerseffecten.