Verkoopt Bricorama nou wel? of niet?

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Bricorama heeft geen voornemens om haar 75 Gamma- en Karwei- winkels in de Benelux te verkopen. Maar uit een plan wat is voorgelegd door een franchisenemer aan Intergamma lijkt het wel degelijk op een verkoop aan te komen. Dit meldde MixOnline recent.

Dit heeft te maken met het mogelijke vertrek van CRH uit Intergamma. De meeste franchisenemers en de meerderheid van de aandeelhouders zijn het eens met een plan waarin de franchisenemers gezamenlijk de winkels en het aandelenkapitaal van CRH overnemen en die belangen onderbrengen in een stichting die bestuurd wordt door een afvaardiging van franchisegevers én de franchisenemer, dit hoorde MIX eerder.

Uit de hele discussie rondom dit het onderwerp leek het erop dat Bricorama wel van zijn Gamma- en Karweiwinkels af zou willen. Het concern verkocht zowel zijn Spaanse en Franse winkels. In een officieel persbericht ontkrachtte Bricorama die speculatie echter krachtig. “Bricorama bevestigt haar voornemen om door te gaan met de ontwikkeling van haar activiteiten in de Benelux via de franchiseorganisatie Intergamma (Gamma en Karwei). Bricorama is geenszins voornemens om haar 75 winkels in de Benelux te verkopen.”

De redactie van MIX kreeg echter inzage in een alternatief plan voor ‘operatie Guinness’. Bricorama wil er geen uitspraken over doen, maar volgens bronnen rond Intergamma zou het plan echt afkomstig zijn van de Franse franchisenemer. In dit plan lijk het er juist wel op dat Bricorama zijn winkels verkoopt. Het Bricorama-plan zou voorzien in inbreng van winkels in ruil voor aandelen. Terwijl het franchisenemers die zelf verder willen ‘winkelen’ vrij zou staan dat te doen.

bron: http://mixonline.nl/wil-bricorama-niet-verkopen-toch-wel

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website