Winstverdubbeling verwacht voor Beter Bed

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Beddenspecialist Beter Bed verwacht een winstverdubbeling in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit heeft het bedrijf vrijdag bekend gemaakt.

In 2009 bedroeg de nettowinst 0,8 miljoen euro. Beter Bed verwacht nu een nettowinst van ‘minstens’ 1,6 miljoen euro. Afgelopen april ging de onderneming nog uit van een stijging over het tweede kwartaal van vijftig procent.

De nettowinst over de eerste zes maanden van 2010 zal naar verwachting uitkomen op minimaal 9,8 miljoen euro tegen 6,2 miljoen euro in de eerste helft van 2009. De omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 81,7 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op 80,5 miljoen euro.

Beter Bed opende in de eerste helft van dit jaar 51 winkels. Er werden dertig vestigingen gesloten. Beter Bed heeft nu 1085 winkels in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Polen en België. De keten zag in bijna alle landen de omzet groeien in de eerste helft van 2010. De omzet groeide in de twee belangrijkste markten, Nederland en Duitsland, met twaalf en twee procent. In Spanje nam de omzet met negen procent af. In vergelijkbare winkels steeg de omzet met een procent.

Beter Bed zal 27 augustus haar definitieve halfjaarcijfers bekendmaken.

Bron : Financiele Telegraaf

Bericht uit de nieuwsbrief van de nationale franchise & formule brief │ voor al uw franchisenieuws | dinsdag 20 juli 2010.

Delen:

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.