Zevende CEO stapt op bij Leonidas

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

leonidas

Na tweeënhalf jaar werkzaam te zijn bij Leonidas heeft CEO Dirk Jaxcsens vorige maand ontslag genomen. Met het vertrek van Jacxsens zijn er sinds 2004 zeven CEO’s op gestapt bij de chocolaterieformule. Dit melden L’Echo en RetailDetail.

Jaxcsens was in 2004 al werkzaam als CEO bij Leonidas, maar stapte na vier jaar op. In 2013 volgde hij Robert Torck op die na één jaar vertrok, omdat hij ontevreden was over de koers die het bestuur had bepaald. Onder leiding van Jacxsens werd de ijspralines met IJsboerke geïntroduceerd en werden de eerste Leonidas Chocolate Cafés geopend in Antwerpen. De reden van het vertrek van Jacxsens zijn nog onbekend. Jacxsens’ functie wordt op dit moment overgenomen door directeur productie en logistiek Georges Marinos en directeur financiën Renaud Coppens.

Ook heeft Leonidas onlangs de rechtszaak van Storck, moederbedrijf van Merci, verloren. De Duitse chocoladeketen spande een rechtszaak aan, omdat de slogan van Leonidas ‘omdat jij het bent ‘ te veel gelijkenissen had met de slogan ‘Merci dat je er bent’. Storck vond hiermee dat Leonidas profiteerde van de naamsbekendheid van Merci. De rechter stelde hen in het gelijk.

 

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

skyscraper-banner-website